lördag 22 februari 2014

Städning... Och lite förberedelser inför nästa steg.

Snart är det dags för ett garagebesök med ett antal P1800 entusiaster.
Hela veckan har jag städat garaget inför detta. Både torkat och plockat i alla lådor och skåp. Fruktansvärt vad allt slipdamm letar sig in i alla skrymslen. Men nu känns till och med luften skaplig i garaget.

Jo, det ska bli tennspackling.
Det är inte helt lätt att få tag i tenn. Men till slut så kom det en leverans från den lokala biltillbehörsfirman. Sen ska det ju vara som slevar för att smeta ut det smälta tennet med á 200kr, för en liten träbit!!
Nä, en bit bänkskiva som blivit över får det bli.    
Med bandsågen sågas det ut slevar på löpande band i olika former.
Även bandsågen skulle behöva lite omvårdnad då styrningen av sågbladet verkade ha gjort sitt. Men till slut fick jag till några slevar.
Så börjar tennspacklingskit'et bli komplett.
Tenn och smetspadar och så en brännare, saknas bikarbonat för rengörning efteråt och kokosfett för spadarna för att det inte ska fastna tenn gissar jag.
Gasolbrännaren snodde jag hos föräldrarna den som användes vid vallning av skidor... Varför har de en sån?? Som aldrig åkt skidor!?
Nu är den min.....

2 kommentarer:

 1. Tjusigt, snickarn!! Slipa till en av dom så att den är rejält rundad. En sån är ett bra komplement till en plan modell.

  Det var väl dina skidor dom vallade när du var liten!!

  SvaraRadera
 2. Som du säkert gissat har jag tagit fram ett par modeller till av spatlar. Men jag funderar på om jag inte behöver en riktigt smal en, som en smörkniv eller något. Jag tänker på formerna runt dropplisten...
  Och ang skidvallningen så är jag övertygad om att det var när jag var i den åldern mitt stora ointresse för sport "väcktes"....
  Att sitta i fåtöljen och titta på starten och så målet i Vasaloppet kan vara fullt tillräckligt med sport för en hel vecka..

  SvaraRadera