måndag 25 april 2011

Säsongsstart!

Nu har sommaren kommit!
Skjulet är rivet och Volvon har återtagit garaget.
Först en bild på gummilisterna som ligger sedan ett par dagar i 50/50 med rödsprit och glycerol. Men de får allt ligga en vecka till innan jag tar tag i ventilationsrutorna igen.
Jag skrev i förra inlägget att hållarna för gummilisterna inte finns, det var fel. Jag han nätt och jämt bli klar med de egentillverkade, då jag såg att det gick att köpa färdiga...! 

Men med bilen i garaget är det bara att sätta fart med dörrtrösklarna igen. Jag fortsatte att banka på samma ytterplåt som i höstas. Det måste vara världens dyraste plåtbit vid det här laget!!
Men till slut så får man lön för mödan. Belöningen är att få svetsa fast  plåtbiten i karossen. En hel del inprovning med dörr på plats, kolla springa, rätt bredd på fals och så kolla en gång till...Av bara farten passade jag i förlängningen av baksskärmen och svetsade fast även den..
Tyvärr gick det lite för fort...Jo, det slog sig!!!§!§
Eller egentligen blev plåtbiten för kort när den kallnat och tappade sin krumning... Blir till att kapa upp igen eller försöka knacka på svetsfogarna och på så sätt få tillbaka lite material. Förtsättning följer...

1 kommentar:

  1. Kul att få se dina framsteg i verkligheten och tack för fika. Var extra imponerad att du fick till höger dörren med så bra passning mot det du har återskapat.
    //P1800ES-73

    SvaraRadera