lördag 22 mars 2014

Fler områden tennspacklade

Nu blir det inga stegvisa bilder utan bara rakt på vad som blivit gjort.
Först dörren, det var riktigt svårt att lägga igen skarven av dörrskinnet. Först var det lite rost kvar i den gamla delen som jag inte fått bort ordentligt. Det resulterade i att jag använde lödpasta, sliptrissa och metalcleaner om vart annat innan det blev helt rent och pastan flöt ut i plåten. Och jag kan bara hålla med att det är lättare om man gör rätt från början... Nästa moment på dörren var naturligtvis att få på tenn på skarven. Varefter jag värmde för att smälta tenn rörde plåten sig med bulor både här och där....Tillslut blev det OK, inte mer....Det kommer att gå åt lite plastspackel innan det är helt slätt...
Tröskelbalken blev nästa steg, det var lättare.
Både bakre skarven och ..
den främre tennades ihop. Jag drog med sleven när tennet var varmt för att få till den synliga skarven. Innan jag tennade ihop den främre skarven borrade jag ett par hål igenom skärmen och la ett par punktsvetsar för att fixera skärmen emot tröskeln.
Även lyktsargarna med främre skärmskarven blev tennspacklad innan det var dags att ta kväll för idag...

6 kommentarer:

 1. Nu börjar du få in snitsen på det där. Kul. Det ser väldigt bra ut!

  SvaraRadera
 2. Ser bra ut det där. Kul att tenna :-) Ett trix jag brukar göra är att istället för träspateln så tar jag en tygbit, oftast en hårt hoprullad tyghandske och smetar ut tennet med. Funkar väldigt bra.
  Blästrarn

  SvaraRadera
 3. Tack Blästran, det låter som ett bra tips. Det kan kanske kombineras med den Bikarbonat i vatten indränkta trasan för avtorkning av pastan.
  Tyvärr stiltje i garaget för tillfället.. Mycket annat..
  Men jag var i alla fall och lämnade bakluckan till Rogers billack för att göra en ytterligare avscanning av färgen samt få tips om hur jag ska förbereda karossen på bästa sätt.
  Jag går dessutom och tittar snett på plåtbiten bakom dörren. Så fort det blir garagetid igen blir det nog till att ta trissan och göra om ytterligare en gång.
  Sen borde jag ta mig tid för ett besök och se dina framgångar med Rodden...
  /Richard

  SvaraRadera
 4. Nu har du inte varit i garaget på länge!! Har du rött kort? ...eller fått en släng tenn-pest?

  Ut och smeta nu! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Nej då, inget rött kort. Bara arbete som stör fritiden...
  Nu är jag igång igen.

  SvaraRadera