lördag 3 maj 2014

Känna in...

Jag gjorde ett litet mellanstick med en mekanisk grej. Först till den lokala järnaffären och sågade av lite bitar på kallsågen. Sen hem och svetsa ihop delarna. Men vad kan det vara?
Jo, en av de felande delarna till domkraften som jag fyndade i Västerås. Jag gjorde klykan för att passa Biltemas "jack puck". Det där blir kalas det när jag har fått på axlar och hjul på bilen.
Sen ett ytterligare litet mellanstick. Den svetsade huvinfästningen behöver även den spacklas upp med tenn. Det är bäst att passa på innan tennet tar slut. Det är inte många stänger kvar nu av de 25st jag köpte...
Upptennat blev det slätare. Hoppas att det kommer att hålla nu...
Men känna in...
Jo som Kirchsteiger säger så måste man känna in hur det känns innan man går vidare. Och det har inte känts rätt runt bakskärmen. Framför fixades tidigare men även bakom kanten behövdes det lite ytterligare formning. Först ett par punkter med svetsen, sen börja om med mer tenn och så fila och fila.

Nu känns hela högersidan ok, tills vidare är bäst att tillägga...
Jag slipade bort alla färglager även på bakstammen. Phu vad det ryker och luktar illa med gammal färg..
Tanken är få på ett lager med samma 2k grundfärg som efter blästringen  på hela bilen. Till det fick jag en skvätt färg av Blästrar´n, Tack!
Men som sagt bäst att känna in hela bilen innan det är dags för någon färg. Jag har redan känt in att vänstersidans bakskärm borde få en ytterligare formning.
Jo, jag var ju och hämtade fälgarna hos Blästrar´n
Som vanligt ett förstklassigt jobb.
Det är några bulor på fälgarna, mest kosmetiska. Är det vanligt att man spacklar upp det eller är det för mycket?? Grå färg av "Standox fabrikat, Alfa Romeo 651A Grigio antares/Stromboli" ska det bli sen.

3 kommentarer:

  1. Om du tennar ojämnheterna på fälgarna blir du den första jag känner som gjort det. .....möjligen kan din däckmontör ha synpunkter vid balansering. ;-)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker själv att det känns konstigt. Men en av fälgarna har levt ett hårt liv någon gång. Troligen har den fungerat som pallbock under en period med stora bulor som följd. Men det kanske man får leva med, det ska ju vara heltäckande kapslar. /Richard

    SvaraRadera
  3. Ett lackeringstips för fälgarna är att blanda lite halkskyddspulver i färgen och stryka med pensel ett varv där -61 kapslarnas hullingar sitter. Annars sitter dessa kapslar inget vidare.

    SvaraRadera