tisdag 6 maj 2014

Solskydd


Inte för att det är dags nu, men i alla fall...
Solskydd till Jensenbilar är en bristvara..
Jag fick tag på ett vänster solskydd som hade rätt takinfästning men tyvärr hade innehållet i skyddet ledsnat totalt.
Jag har funderat lite på om det inte går att fixa en klädsel själv.
Sagt och gjort! dags för lite syslöjd..
Jag hade lite spillbitar både av skum och vinyl från tidigare övningar..
Först en bit skum runt stålställningen och så en "påse" av vinylen. Tur man fick lära sig sy kuddar i syslöjden!
Efter lite tråcklande så blev resultatet riktigt bra. Bara man inte kommer allt för nära...
Tyvärr har jag bara en stomme så jag hoppas att jag kommer ihåg hur jag gjorde när jag hittar en högerstomme. Kanske finns det i någon som har en i sina gömmor? Hör av er i så fall..

Förebilden till min egna design är dessa som jag tyvärr missade på E-bay för ett par år sedan. Ibland är det inte fel att i alla fall spara en bild även om man missar budgivning...

4 kommentarer:

 1. Med risk för att vara lite petig...solskydden på ebay är omklädda. Originalet har en svetsad kant runt om och inte omvik. Det skulle därför vara mer originaltroget om du lägger söm hela vägen runt. Perforerad äggskalsfärgad vinyl borde du kunna hitta på metervara. Innertaket är en enkel historia att sy till Jensenbilarna också. Bara man är nykter och kan sy riktigt rakt en dryg meter. Själv är jag en riktig vingel-Pelle och kilade till slut över till min granne som är kapellmakare. Hon fick sy och då blev det spikrakt.

  Jag är imponerad av din bredd i hantverkskunskaperna. Avancerad plåtriktning ena dagen och sadelmakeri nästa. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Du hade femma i syslöjd, va?

  SvaraRadera
 3. Tack för era uppmuntrande ord.
  Jag får kolla efter hålad vinyl tills att jag har fått tag i en höger-kompis till denna. Sen kan jag ju alltid göra om båda samtidig. Hur det borde se ut får bli ett spaningsuppdrag inför sommarens träffar.. Ånnaboda ligger ju närmast i tid.
  Syslöjdandet, nja femma tror jag inte att jag hade, men jag tog körkort på symaskin i 5:an och har haft det i över 30år. Då borde man väl kunna sy.. eller hur? Sanningen är väl att man måste våga göra fel. Det mesta går att göra om tills man är nöjd.
  /Richard

  SvaraRadera
 4. Min minnesbild av syslöjden är att man mest körde racing!

  Man letade upp en lagom stor bit av mörkt och lite stadigt tyg. Sen ritade man en bana med tavelkrita..typ Monza..kompisen bredvid gjorde likadant, sen "körde" man med vit tråd i maskinen längs banan på tid..full fart...körde man ur med tråden fick man tidstillägg! ...kanske därför man syr så krokigt idag..hm

  SvaraRadera