söndag 3 januari 2010

Bränsletank och värmesystem

Nytt år och nya utmaningar.
Från att ha haft förmånen att skruva ihop rena snygga delar återgår jag till det normala...


Jag började året med att göra rent tanken. Den ser nästan kromad ut på bilden, men jag lovar att det finns jobb i "kanterna" på tanken. Dubbelplåten utanför sömsvetsen har fått mycket stryk under åren som gått. Den får stå i citronsyra, så får vi se om det går att lappa ihop. Det var även ett par småhål i ovankant, nästan som om något etsat sig ner ovanifrån? Jag plockade även isär tankgivaren och kunde konstatera att den fungerade. Bara att göra rent, men skruvarna fick åka i zinklådan.


Plockade isär friskluftintagen, mycket smuts och ytrost.. De fick göra skruvarna sällskap i zinklådan...Men först ett dopp i citronsyran ;-) Kommer att bli kalassnygga med nya packningar. Synd att de sitter under instrumentpanelen.

Den större utmaningen,eller kanske inte? Än har jag har inte funktionsprovat varken fläkt eller värmeelementet. Mycket gojjs finns det i alla fall.

4 kommentarer:

 1. Hej
  Vad saknar du för delar nu till din -61:a så kan jag också hålla ögonen öppna?
  Själv så söker jag i USA på ebay.com och ebay.co.uk efter mina solskydd...
  Om du skulle hitta ngt i england så har jag kontakter som kanske kan hjälpa till om de inte vill skicka grejorna direkt till Sverige.
  // P1800ES-73

  SvaraRadera
 2. Hej
  Solskydd saknar jag med. Har endast sett ett par till salu senaste året.
  Men jag är inne på att köpa galon i rätt färg/form från örebromanufaktur eller vad de heter. Köpa några gamla amazon/PV med rätt infästning och bygga om.
  Annat skulle vara de lyktsargar för £39 på ebay.uk, men det ör ju ett tag tills de ska monteras.
  Hittar du något inressant så hojta till. Tänkte ta en tur i garaget i dag, vi får se om det blir någon uppdatering till kvällen.// P1800 #115

  SvaraRadera
 3. Solskydd till -61, är de unika för det året eller vilka årsmodeller gäller? Det fanns ett par "Sun visors" på ebay USA såg jag nu.
  //P1800ES-71

  SvaraRadera
 4. Det fanns en hel del där över.
  Stötfångardelar för $20 styck är inte farligt, men så återstår det 2 dagar på budgivningen och frakt! Jag såg solskydden, men. Som jag förstått ska de på en 61:a endast vara hängda i sidorna och klädda med samma creamfärgade/hålade galon som i taket.
  Ang uppdatering får vi se om det kan bli något senare i helgen. Jag har plockat isär och slipat av färgen på värmepaketet, inte mycket att visa bilder på..

  SvaraRadera