söndag 3 oktober 2010

Tröskelbalk VII

Jag fick hela söndagen i garaget! Lycka..
Det första jag gjorde vara att göra om förlängningen av A-stolpen emot tröskelbalken. Jag hade varit för optimistisk med plåtsaxen och den hade blivit för liten emot det kvarvarande av A-stolpen.

Sen är det ju det där med rostskydd!?
Det blev biltemas kallzink och rostskyddsfärg på de ytor som kommer att vara inåt i tröskelbalken. Hoppas det gör någon nytta... 
Efter målning på insidan svetsades balken under förarstolen tillbaka. Jag var orolig för under-upp svetsningen men det blev riktigt skapligt denna gången. Lite kanske det syns på bilden.

Även innerplåten fick ett skyddande lager med zinkspray på sig och senare även rostskyddsfärg för att stå emot rosten lite bättre.
Förstärkningsplåten innanför A-stolpen skarvades med lite frisk 1mm plåt innan allt börjades sättas ihop till en balk igen.  
Nu är de flesta av bitarna på plats.
Mellanplåten är helsvetsad i ovankant emot den gamla och A-stolpens förlängning är även den svetsad. Det som återstår nu är att svetsa pluggsvetsarna i underkant.
Ytterplåten får vänta till nästa säsong men jag räknar med att göra de små plåtvinklarna till skärminfästningen och innerskärmen innan jag går på passagerargolvet. 2 kommentarer:

 1. Inte illa bra jobbat! Snart dags att komma ut och studera ditt arbete så man får tips inför egna tröskelbytet H-sida.
  Idag är äntligen mina främre rambalkar på plats och kylarbalkens position inmätt.

  SvaraRadera
 2. Hej, precis så där gör jag också, först zink och sen kladda över med rostskydd. Senare blir det någon form av olja.

  Kul att se framstegen!

  /Janne

  SvaraRadera