söndag 7 februari 2010

Nya tag.

Så var man hemma igen efter en "totalmakeover" på själen. Med en vecka i värmen med familjen så ska man väl orka igenom detta snökaos.
Eftersom jag inte varit hemma har det naturligtvis inte hänt så mycket i garaget
Men väl hemma tog jag en sväng till rörkrökarna för att höra mig för om lödningen av värmesystemet. De tyckte det såg bra ut och sa "är det tätt så är det". Det får väl vara bra då..

Jag började även känna lite på tanken igen. Den har legat i citronsyra sedan stålborstningen. Jag fläkte upp flänsarna ner mot sömsvetsen för att komma åt emellan plåtarna i vecket.


Borstade rent emellan och ..
Knackade ihop skarven. Jag la i lite svets i porerna som blivit i överkanten på tanken. Jag får väl göra ett täthetstest så småningom, det skulle förvåna mig om den håller tätt. Nu är den tillbaka i citronsyrebadet fast nu med syran inuti. Kanske läge att titta efter en som är fräschare under sommarens marknader...
Hade även slängt i batterihållaren i badet innan jag åkte hemmifrån. Bara med stålborste så blir den så ren så. Tyvärr var det lite för tunnt på sina ställen så jag gjorde en ny (den vänstra). Jag är inte riktigt nöjd då den blev som en banan, dock inte gul...
Jag gör nog en ny i istället för att banka mer på den. Jag ska även försöka lura ut ett sätt att göra präglingarna i ändarna lite snyggare än hammare och städ..

6 kommentarer:

 1. Välkommen hem.
  Jag har saknat inläggen på din blogg.

  Hälsningar
  Jens B

  SvaraRadera
 2. Tack och kul att det är några som läser inläggen.

  SvaraRadera
 3. Håller med föregånde talare, välkommen tillbaka och full fart igen kan vi se, bra!
  Har du några större och längre svetstänger i olika former att låna ut tills snön smält bort och karossen din är på väg in igen?
  //P1800ES-73

  SvaraRadera
 4. Vänta med att tillverka en ny batterihållare, jag tror att jag kan ha en i bra skick extra. jag kollar ikväll och återkommer.
  Hälsningar
  Mark Bergfors

  SvaraRadera
 5. Hej igen
  Jag har en fin batterihållare som är blästrad och grundad med epoxiprimer, klar att lacka svart. Mejla mig om du är intresserad. Du når mig från klubbens sida Teknik/Tekniska Rådgivare.
  Mvh
  Mark Bergfors

  SvaraRadera
 6. Hej
  Visst är jag intresserad. Jag har skickat ett mail till dig.

  SvaraRadera