söndag 21 juni 2015

Småjusteringar


Jag frågade efter mått och bilder i mitt förra inlägg. Tack alla som bidragit till att öka min kunskap.
Jag fick snart reda på att jag hade ett för nytt fäste till gasreglaget. Det ska vara det med ett lagerhus på och då för en lite tjockare gasspjällaxel.
Någonstans och av någon anledning har detta blivit utbytt under de 54 åren. Men för att inte oljetrycksröret ska hänga i luften skapar jag ett eget litet fäste, vi kan kalla det "Convertion-kit". Kan det kanske finnas en marknad?
Sen rattkolonnen..Stärkt av mått från er i lossade jag skruvarna till knutarna i motorrummet. Med en träkloss och stor hammare lyckades jag få ihop knutarna ett par millimeter till. Det sista gick att få ihop genom att tvinga tillbaka instrumentpanelen med just en tving, samtidigt drog jag fast rattkolonnen och, tadaaa! nu sitter den som den ska.
Med rätt mått hittade även skyddet för tankavluftningen sin plats.
Jag hade även tänkt att montera bakre stötdämparna. Det är ju ett lätt jobb med nya delar och alla skruvar och omgivning rostfria och rena.. Men Nä, för korta?! Tydligen har jag under åren när jag köpt på mig delar, köpt två omgångar framdämpare och inga till bakvagnen... Snopet...
Någon som vill byta till sig ett par främre gasdämpare mot ett par bakre? Det kan vara vanliga oljedämpade, det spelar mindre roll för mig.
Tröskelskydden skulle även de ha kommit på plats var det tänkt. Men det är inte lätt att hitta en referens när allt är kurvigt.
Med lite komplettering och bakre skarven i ströskeln som referens har jag nu koll. Även om den inte sitter på plats ännu.
Det bakre hålet i plåten ska vara 15 mm från skarven. Eller om man vill mäta till plåtkanten som ska vara 6,5 mm bakom skarven, eller ska vi säga 1/4" exakt...

2 kommentarer:

  1. Jag kan nog byta stötdämpare med dig. Låt mig kolla ikväll på lagret

    SvaraRadera
  2. På rattbilden är det fortfarande för stor glipa. Ge dig inte nu. Jag vet att du vill ut och köra, men det blir bara jobbigare att senare justera detta fullt ut.

    SvaraRadera